Meny Stäng

Om oss

Om Rehab City

Vi vänder oss till barn, ungdomar, vuxna och äldre. Vi vänder oss till privatpersoner, till dig som företagare eller är aktiv inom föreningslivet.

Rehab City är ett samarbete mellan fysioterapeuterna Mats DanielssonJohanna Lundberg, Markus Palm, Mikaela Lingonblad, Elin Palm, Elina Lindfors och ergoterapuet Maria Fjäder. Vi erbjuder olika behandlingar och tjänster inom fysioterapi, ergoterapi och friskvård. Vi ger vård som är modern och vilar på en evidensbaserad grund. Vi är måna om att du ska få hjälp på bästa möjliga sätt.

Rehab City samarbetar med:

  • Folkhälsan Åland och lokalföreningar
  • Ålands Reumaförening, Föreningen Vårt Hjärta,  Andning och allergi Åland
  • Ålands Judoklubb r.f
"Vi vill att du ska må bra! Vill du må bra i din vardag och kunna prestera ditt bästa. Smärta och skador kan vara ett hinder för detta"

Mats Danielsson

Efter en förlamningssjukdom i tonåren, som innebar mycket rehabilitering, fastnade mitt intresse för fysioterapi.
Som fysioterapeut brinner jag för att hjälpa dig med besvär från muskler och leder och har ett specialintresse gällande knäbesvär, idrotts- och motionsskador.

På senare år har jag även utbildat mig till företagsfysioterapeut och arbetar med företag för att förebygga sjukskrivningar. Vid behandling av personer i arbetsför ålder kan jag i vissa fall bedöma att besvären är arbetsrelaterade. Då gör jag gärna ett besök på arbetsplatsen för att se vilka åtgärder som är möjliga att göra för att förebygga besvären.
Jag behandlar även barn med olika funktionshinder, bl.a. reuma, Downs syndrom och Cp-skador.

Kontakta mig på: mats@rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358405737949

Johanna Lundberg

Johanna har erfarenhet sedan år 2000 fysioterapeut inom öppenvård både i Sverige och Finland. Som vidareutbildning har Johanna bland specialiserat sig på ortopedisk medicin och företagshälsovård. Hennes master i fysioterapi är inriktat mot träning efter graviditet och hon är även utbildad personlig tränare och certifierad mamma magetränare.

Johanna jobbar mycket med bedömning, utredning, träningsråd, ergonomi och är därmed ofta ute på olika gym i rehabiliterande syfte samt på företag.
Behandling som tex akupunktur, ledmobilisering, stötvåg etc kombineras ofta med ovanstående eller i början av en behandlingserie.
Johanna leder olika grupper mamma träning, träning för föreningen Vårt Hjärta och Folkhälsan.

Kontakta mig på: johanna@rehabcity.ax eller telefon 018-27900 alternativt +358 407524536

Markus Palm

Jag är fysioterapeut och har arbetat inom primärvården sedan jag erhöll min legitimation. Jag har arbetat med Region Östergötlands Motions- och idrottsskadeenhet samt varit fysioterapeut för handbollsföreningen RP IF Linköpings dam- och herrlag. År 2017 erhöll jag min masterexamen i fysioterapi och masterarbetet är inriktat mot idrottsmedicin och specifikt handboll och axelskador. Jag är även Certified Sports Physiotherapist (CSPT).

Jag jobbar med bedömningar och behandlingar av främst muskler och leder. I min bedömning använder jag mig av ultraljudsdiagnostik där jag kan bedöma skador på muskler, ligament, skelett och även se tecken på blödningar eller inflammation. Jag har mitt specialintresse i idrottsmedicin och särskilt axlar och knän men är van att bedöma hela kroppen och alla typer av besvär. Jag har bland annat vidareutbildat mig i ortopedisk manuell teknik och använder mig av dessa tekniker i både bedömning och behandling. Jag försöker alltid att se till helheten hos dig som kund och du sätter målen.

Kontakta mig på: markus@rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358 4575706048

Maria Fjäder

Jag är tvåbarnsmamma som både är utbildad ergoterapeut och personlig tränare. Att alla skall få vara aktiva personer utifrån sin egen förmåga och vilja är något jag brinner för.

Kontakta mig på: maria@rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358 408334335

Mikaela Lingonblad

Jag har arbetat som fysioterapeut inom specialsjukvården i 14 år, varav de flesta åren på Åland. År 2007 böjade jag arbeta på privatsidan med inriktning på barn och unga med fuktionsnedsättningar. Det har sedan utökats till att även gälla vuxna. Simning har har alltid varit ett stort intresse för mig både som aktiv simmare o ledare i flera olika kategorier. Detta har jag tagit med mig och utvecklat i min yrkesroll som fysioterapeut. Simning och träning i vatten ligger mig varmt om hjärtat.

Det kan hjälpa till att utveckla och förbättra balans, rörlighet, koordination, styrka och kondition. Samtidigt kan det ge psykiskt välbefinnande och ökat självförtroende.
Mig kan man träffa både på mottagningen och i sin vardagsmiljö.  Jag gör hembesök, daghems- och skolbesök utgående från klientens behov för att nå bästa möjliga resultat.

Kontakta mig på: mikaela@rehabcity.ax eller på telefon  018-27900 alternativt +358-4570522321

Elin Palm

Jag är legitimerad fysioterapeut. 

 Kontakta mig på: elin@rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358-4573667107

Elina Lindfors

Jag är legitimerad fysioterapeut och gruppträningsinstruktör. 

 Kontakta mig på: elina@rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358-4573431859