Meny Stäng

Om oss

 

Om Rehab City

Vi vänder oss till barn, ungdomar, vuxna och äldre. Vi vänder oss till privatpersoner, till dig som företagare eller är aktiv inom föreningslivet.

Rehab City är ett samarbete mellan fysioterapeuterna Mats DanielssonJohanna Lundberg, Markus Palm, Mikaela Lingonblad, Elin Palm, Vendela Sjöberg, Moa Sandell, Tracey Nyholm, ergoterapeut Maria Fjäder,  talterapeuten Johanna Hjerling och personlig tränare samt massör Jessica Pettersson. Vi erbjuder olika behandlingar och tjänster inom fysioterapi, ergoterapi, talterapi och friskvård. Vi ger vård som är modern och vilar på en evidensbaserad grund. Vi är måna om att du ska få hjälp på bästa möjliga sätt.Rehab City samarbetar med:

  • Folkhälsan Åland och lokalföreningar
  • Ålands Reumaförening
  • Föreningen Vårt Hjärta 
  • Ålands Cancerförening
  • Andning och allergi Åland
  • Demensföreningen på Åland
  • Ålands Judoklubb r.f
  • Ålands Simförening
"Vi vill att du ska må bra! Vill du må bra i din vardag och kunna prestera ditt bästa. Smärta och skador kan vara ett hinder för detta"


Mats Danielsson

 

Efter en förlamningssjukdom i tonåren, som innebar mycket rehabilitering, fastnade mitt intresse för fysioterapi.
Som fysioterapeut brinner jag för att hjälpa dig med besvär från muskler och leder och har ett specialintresse gällande knäbesvär, idrotts- och motionsskador. Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här.

På senare år har jag även utbildat mig till företagsfysioterapeut och arbetar med företag för att förebygga sjukskrivningar. Vid behandling av personer i arbetsför ålder kan jag i vissa fall bedöma att besvären är arbetsrelaterade. Då gör jag gärna ett besök på arbetsplatsen för att se vilka åtgärder som är möjliga att göra för att förebygga besvären.
Jag behandlar även barn med olika funktionshinder, bl.a. reuma, Downs syndrom och Cp-skador.

Kontakta mig på: mats(@)rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358405737949


Johanna Lundberg

Jag har erfarenhet sedan år 2000 fysioterapeut inom öppenvård både i Sverige och Finland. Som vidareutbildning så har jag specialiserat mig på kvinnohälsa,  träning, ortopedisk medicin och sakkunnig inom företagshälsovård. Min master i fysioterapi är inriktat mot träning efter graviditet och jag är även utbildad personlig tränare och certifierad mamma magetränare. Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här

Jag jobbar mycket med funktionsbedömning, utredning, träningsråd, ergonomi och är därmed ofta ute på olika gym i rehabiliterande syfte samt på företag. Vidare tar jag emot kvinnor med graviditetsrelaterade besvär, diastas och ryggsmärtor för funktionsbedömning och rådgivning.
Behandling som tex (el-) akupunktur, ledmobilisering, djupvärme, lympha touch eller stötvåg etc kombineras vid behov  i början av en behandlingserie.
Jag leder olika grupper mamma träning, företagsträning, medicinsk yoga, träning för föreningen Vårt Hjärta, Ålands Cancerförening och Folkhälsan. 

Kontakta mig på: johanna(@)rehabcity.ax eller telefon 018-27900 alternativt +358 407524536


Markus Palm

Jag är fysioterapeut och har arbetat inom primärvården sedan jag erhöll min legitimation. Jag har arbetat med Region Östergötlands Motions- och idrottsskadeenhet samt varit fysioterapeut för handbollsföreningen RP IF Linköpings dam- och herrlag. År 2017 erhöll jag min masterexamen i fysioterapi och masterarbetet är inriktat mot idrottsmedicin och specifikt handboll och axelskador. Jag är även Certified Sports Physiotherapist (CSPT). Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här.

 Jag jobbar med bedömningar och behandlingar av främst muskler och leder. I min bedömning använder jag mig av ultraljudsdiagnostik där jag kan bedöma skador på muskler, ligament, skelett och även se tecken på blödningar eller inflammation. Jag har mitt specialintresse i idrottsmedicin och särskilt axlar och knän men är van att bedöma hela kroppen och alla typer av besvär. Jag har bland annat vidareutbildat mig i ortopedisk manuell teknik och använder mig av dessa tekniker i både bedömning och behandling. Jag försöker alltid att se till helheten hos dig som kund och du sätter målen.

Kontakta mig på: markus(@)rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358 4575706048


Maria Fjäder

Utbildad ergoterapeut sedan 2008. Jag har jobbat flera år inom psykiatrin samt provat på att jobba inom somatiken, med en stor variation på patienter. Klientelet är allt från barn till seniorer, likaså är diagnoserna väldigt varierande. Jag har sedan hösten 2018 jobbat hos Rehab City. Sommaren 2019 satsade jag på att köpa in Tyromotions hand- och överkroppsrobot Pablo för att ha ett bra mätinstrument samt en motiverande träningsutrustning för att göra handträningen roligare och mer mångsidig. 
Jag jobbar även med att leda träningsgrupper och är utbildad personlig tränare så jag hjälper dig gärna med träningen. Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här.

Kontakta mig på: maria(@)rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358 408334335


Mikaela Lingonblad

Jag har arbetat som fysioterapeut inom specialsjukvården i 15 år, varav de flesta åren på Åland. År 2007 böjade jag arbeta på privatsidan med inriktning på barn och unga med fuktionsnedsättningar. Det har sedan utökats till att även gälla vuxna. Simning har har alltid varit ett stort intresse för mig både som aktiv simmare o ledare i flera olika kategorier. Detta har jag tagit med mig och utvecklat i min yrkesroll som fysioterapeut. Simning och träning i vatten ligger mig varmt om hjärtat.

Det kan hjälpa till att utveckla och förbättra balans, rörlighet, koordination, styrka och kondition. Samtidigt kan det ge psykiskt välbefinnande och ökat självförtroende.
Mig kan man träffa både på mottagningen och i sin vardagsmiljö.  Jag gör hembesök, daghems- och skolbesök utgående från klientens behov för att nå bästa möjliga resultat. Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här

Kontakta mig på: mikaela(@)rehabcity.ax eller på telefon  018-27900 alternativt +3584570522321


Elin Palm

Jag är legitimerad fysioterapeut sedan 2012. Jag jobbar mycket med neurologiska funktionsnedsättningar samt rehabilitering efter ortopediska skador och är därmed inriktad på medicinsk rehabilitering. Jag har även arbetat en hel del med personer med demenssjukdom och är van vid att jobba med rehabilitering i hemmiljö. Jag är utbildad förflyttningsinstruktör och ser den stora nyttan i att utbilda och uppmuntra vårdpersonal till ett rehabilterande förhållningssätt.

Den senaste tiden har jag fördjupat mig i fysioterapi inom området kvinnohälsa. Jag har gått utbildningar inom bäckenbottenundersökning samt träning vid bäckenbotten- och bäckenbesvär. Jag hoppas kunna hjälpa dig med besvär t.ex. under eller efter graviditet eller vid smärta och överspänning i bäckenbottenmuskulaturen. Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här. Välkommen att ta kontakt vid frågor.

Kontakta mig på: elin(@)rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +3584573667107


Johanna Hjerling

Jag är legitimerad talterapeut sedan år 2011. Jag arbetar med svårigheter inom tal, språk, kommunikation, röst och sväljning med klienter i alla åldrar. Efter min utbildning vid Åbo Akademi jobbade jag i drygt fem år i London med vuxenneurologiska klienter med bland annat stroke (jag är utbildad i SCA™), Parkinsons sjukdom (jag är en certifierad LSVT Loud-terapeut) och traumatiska hjärnskador. Jag har också ett stort intresse för rösten och är en aktiv körsångare på min fritid. Som talterapeut vid Rehab City träffar jag klienter i alla åldrar och jobbar bland annat med tidig kommunikation, ät- och sväljsvårigheter hos barn och vuxna, alternativ och kompletterande kommunikation, rösten och diverse neurologiska sjukdomar.  Förutom talterapi håller jag gärna olika informationstillfällen, till exempel om yrkesrelaterade röststörningar och röstergonomi. Jag har också behörighet att dra utbildningar till vårdpersonal i hur man kommunicerar med personer med afasi med hjälp av SCA-metoden. 

Jag kan träffa klienter på svenska, finska och engelska. Länk till utbildning klicka här.

Kontakta mig på: johanna.hjerling(@)rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 alternativt +358503424001


Tracey Nyholm

Jag har alltid varit väldigt intresserad av människokroppen. Som ungdom tränade jag friidrott och balett, och fysioterapi kändes som det självklara yrkesvalet för mig. Sedan min examen vid Helsingin IV Terveydenhoito-Oppilaitos, har jag arbetat med främst rehabilitering av patienter i alla åldrar, både akuta och långvariga besvär i rörelse-stödjeorganen. De senaste 30 åren har jag arbetat som fysioterapeut vid Ålands Hälso- och Sjukvård, vilket givit mig bred yrkeskunskap och mångsidig erfarenhet. Jag har bl.a. vidareutbildat mig inom ländryggs-, höft- och bäckenbesvär och, som en naturlig följd av det, har intresset för kvinnohälsa vuxit fram som något jag brinner extra för.

Jag är sedan 2020 specialiserad på bäckenbottendysfunktioner. Jag hjälper kvinnor med besvär efter graviditet, hanterar förlossningsskador och urinläckage. Om man helt enkelt inte vet om man hittar sina knipmuskler, kan jag kartlägga problematiken med t.ex. EMG-mätningar och hitta rätt träningsmetod. Smärta i bäckenbotten som samlagssmärta, vulvodyni och endometrios, samt överaktiv blåsa, blås- och tarmtömningssvårigheter hör även till mina specialområden. Män kan också ha behov av fysioterapi för bäckenbottendysfunktioner, framförallt för att lindra besvär efter prostatacancer-operationer eller smärta i underlivet. Jag är även legitimerad lymfterapeut och har 30 års erfarenhet av att hjälpa patienter med ärrproblematik och lymfödem efter canceroperationer och strålbehandling. Övriga behandlingsformer som jag använder mig av är exempelvis akupunktur (mot smärta), ledmobilisering och personliga rehab-träningsprogram. Sedan 2010 har jag varit en Les Mills Bodybalance instruktör och har hållit pass på Träningsverket.

Engelska är mitt modersmål, och förutom svenska så jag talar också flytande finska. Sammanställning av arbetslivserfarenhet och studier, klicka här.

Kontakta mig på: tracey@rehabcity.ax eller 018-27900 alternativt +358405912645


Jessica Pettersson

Lic. medicinsk / personlig tränare och friskvårdsmassör. Jag har jobbat med personlig och medicinsk träning i snart tio år och kan hjälpa dig med ditt personliga träningsprogram, anpassat för just din hälsa och diagnos. Jag ger även välgörande friskvårdsmassage. Jag brinner för att hjälpa människor må sitt allra bästa och starkaste jag. Jag har jobbat med klienter i alla olika åldrar och hälsonivåer. Ingen kan träna allt men alla kan träna något. När jag får hjälpa en person hitta sin inre och yttre styrka och må sitt allra bästa och mest strålande jag, då har vi lyckats tillsammans. Jag har själv varit ett fullständigt soff-chips med tillhörande krämpor och vet precis hur utmanande det är att skapa en livsstilsförändring och hur svårt det kan vara att behålla den.

Som medicinsk tränare är jag bryggan mellan sjukvården och din förmåga att bedriva din egen träning. Det finns idag tydliga riktlinjer och forskning som visar hur träning kan hjälpa och  utifrån forskningen kring träning för just din diagnos, dina mål och förutsättningar skapar vi din individuella långsiktiga träningsplan. Som din massör har jag stor kunskap om kroppen och kan ta i beaktande olika besvär. Att ge dig rätt behandling och behaglig avkoppling på just din nivå är mitt mål. I gymmet kan jag hjälpa dig med teknik inom styrketräning, basövningar och din egen hemmaträning. Förutom personlig träning och massage håller jag även gruppträningar i gym, cirkelträningar och vattengympa. Mig kan du träffa enligt överenskommelse på till exempel Rehab Citys mottagning eller i ditt eget hem för träning eller massage.

Kontakta mig på: jessica(@)rehabcity.ax eller på telefon 018-27900 


Vendela Sjöberg

Jag är utbildad fysioterapeut vid Uppsala Universitet med examen 2012.  För att fördjupa mina kunskaper har jag bland annat gått kurs om fysioterapi med neurologiska funktionshinder. Jag har främst erfarenhet från arbete inom äldreomsorg på Åland men även jobbat ett år i Norge. Jag har ansvarat för bland annat bedömning och uppföljning av aktivitetsförmåga och att bedöma behov av rehabiliteringsinsatser. Jag kan även bidra vid träning utgående från individuell målsättning med focus på till exempel balans, styrka, rörlighet eller förflyttningar. Jag har till exempel arbetet med rehabilitering vid frakturer, hjärt- och kärlsjukdomar, neurologiska diagnoser och fysioterapi vid palliativ vård. I mitt arbete drivs jag av möjligheten att bidra till en aktiv och meningsfull vardag för klienten. Jag har arbetar på Rehab City med medicinsk rehabilitering, hembesök, vattengymnastik och gruppträning på land.

 Kontakta mig på: vendela(@)rehabcity.ax eller telefon 018-27900 


Moa Sandell

Föräldraledig. Jag är utbildad fysioterapeut sedan 2016 och har främst arbetat med medicinsk rehabilitering inom äldreomsorgen. Jag har tagit magisterexamen inom Folkhälsa för att bredda mina kunskaper om hälsobefrämjande arbete.

Kontakta mig på:  telefon 018-27900